Organon weet waarom onderhandelingen stuk liepen

Het wordt een spannende week voor MSD, het voormalige Organon. De Amerikaanse moeder Merck heeft het bedrijf uit Oss gisteren  de cijfers en motivering gegeven waaruit zou moeten blijken dat verder onderhandelen met een kandidaat-koper geen nut had.

Dit meldt het Financieele Dagblad. Organon heeft precies een week de tijd om inhoudelijk te reageren.

t

Met de inzage in de feiten en cijfers voldoet Merck aan de uitspraak van het kort geding dat de Raad van Commissarissen eerder deze maand aanspande. De voorzieningenrechter besliste dat Merck het besluit om niet verder te onderhandelen alsnog ter advies moet voorleggen aan Raad van Commissarissen, ondernemingsraad en vakbonden.

Merck moet inzage geven in de berekeningen van het vermogensverlies en de winst per aandeel die het gevolg zou zijn van aanvaarding van het bod. Daarmee werd de eis deels ingewilligd. De eis om om op het overnamebod in te gaan, is afgewezen.

Hebt u Japan al geholpen?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Eis Organon deels ingewilligd
Lees ook:Aspen weer bij Organon in beeld
Lees ook:Merck moet bod op Organon accepteren
Lees ook:Nieuwe ontslagronde Organon
Lees ook:Pantarhei geeft Organon nog niet op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.