Licht herstel industriële productie Japan

In mei kwam het herstel goed op gang. Maar pas deze zomer zal de productie in Japan weer op het niveau zijn van voor de aardbeving en de daaropvolgende Tsunami. Dit verwachten analisten naar aanleiding van de cijfers van de industriële productie.

Vandaag maakte de Japanse overheid bekend dat de industriele productie van Japan in april uitkwam op 83,5. Dat is 1 procentpunt meer dan in maart, maar nog altijd 14 procent minder dan in april vorig jaar.

Omdat veel toeleveranciers van auto-onderdelen in het getroffen gebied zijn gevestigd, is het vooral de autoindustrie die de meeste schade ondervindt van het natuurgeweld in Japan. Toyota produceerde in april in de Japanse fabrieken bijvoorbeeld maar een kwart van hetgeen voor die maand gemiddeld is. Nissan deed het nog slechter. De productie van het automerk kelderde zelfs met 81 procent.

Vergeleken met een jaar geleden daalde over de hele linie de Japanse productie van auto’s, vrachtwagens en bussen met 60 procent. Dit blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Japan Automobile Manufacturers Association.

De export van auto’s was in april bijna 68 procent minder.

Lees ook:Toyota legt Japanse productie compleet stil
Lees ook:Toyota verbetert productie door samenvoeging fabrieken Groei industriële productie Japan
Lees ook:Nog geen Japanse productie Toyota
Lees ook:Herstel Japan kost ruim 107 miljard
Lees ook:Groei industriële productie weer minder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.