Situatie Japan raakt DSM

De aardbeving en de daarop volgende Tsunami die Japan heeft getroffen, heeft impact op de omzet van DSM. De situatie in Japan kan tot minder order leiden en mogelijk wordt ook de productie geraakt.

Het in life science en materiaal science gespecialiseerde concern realiseerde vorig jaar een omzet van 250 miljoen euro in Japan, onder meer met de productie en verkoop van de vezel Dyneema en voedingsmiddelen aan Japanse bedrijven.

Zoals TechTxt Today eerder al berichtte zijn er ook bedrijven die voordeel ondervinden van de situatie in Japan, waaronder ASMl en ASMI, waarvoor voor de hogere chipsprijzen gunstig uit kunnen pakken.

Door de megabeving hebben meerdere Japanse bedrijven al wel hun productie tijdelijk stil gelegd, waaronder Toyota en Sony. Van Nederlandse bedrijven is dat niet bekend.

Ze denken er ook nog niet aan om medewerkers te evacueren. Shell, DSM, AkzoNobel, Heineken, ASML, Philips, TNT Express en ING vinden het niet nodig hun personeel naar elders te laten uitwijken. Wel zullen avacuatieadviezen van de Japanse overheid worden opgevolgd.

Lees ook:Energie Japanse bedrijven voor reddingsacties
Lees ook:VS merkt gevolgen aardbeving Japan
Lees ook:Nog geen Japanse productie Toyota
Lees ook:Toyota legt Japanse productie compleet stil
Lees ook:Toyota legt Europese productie stil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.