Toyota legt Europese productie stil

Toyota gaat als gevolg van de ramp in Japan vanaf volgende week de productie van auto’s in Europa voor acht dagen stil leggen.

Het gaat om drie assemblage-fabrieken in Groot-Brittannië, Frankrijk en Turkije en motorfabrieken in Groot-Brittannië en Polen.

De grootste autofabrikant ter wereld heeft laten weten dat de productie in mei weer langzaam wordt opgestart. Vorige week al kondigde Toyota aan dat er in Noord-Amerika voor de rest van april geen auto’s meer worden geproduceerd.

Ook het Amerikaanse General Motors heeft de productie in een fabriek van pick-ups stil moeten leggen vanwege een gebrek aan onderdelen. Subaru heeft de assemblage in de fabrieken inmiddels verlaagd. En ook Volkswagen sluit niet uit dat er problemen met de toelevering kunnen ontstaan.

NedCar verwacht dat vanaf eind mei de levering van onderdelen vanuit Japan stokt. De autofabrikant bekijkt of het bedrijf in aanmerking komt voor werktijdverkorting. Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft deze maatregel genomen voor Nederlandse bedrijven die vanwege de ramp in Japan minder kunnen produceren.

Lees ook:Productie Toyota eind dit jaar op volle capaciteit
Lees ook:VS merkt gevolgen aardbeving Japan
Lees ook:Ramp Japan treft wereldwijde autoindustrie
Lees ook:Steun bedrijven waar aanvoer Japanse onderdelen stokt
Lees ook:Nog geen Japanse productie Toyota

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.