Nieuwe kunststof gemaakt van afvalrubber

Een Duits onderzoekinstituut heeft een methode ontwikkeld om van rubberafval een nieuwe kunststof te maken. Het eerste keer dat er van rubberafval een volwaardige kunststof wordt ontwikkeld waarmee hoogwaardige producten kunnen worden gemaakt.

De innovatie is gedaan door het Fraunhofer-Institut für Umwelt-, Sicherheits- und Energietechnik (Umsicht). De nieuwe kunststof ontstond door elastomeerpoeders aan versnipperde rubberresten toe te voegen. Het materiaal heeft wat betreft hardheid en elasticiteit dezelfde eigenschappen als vergelijkbare kunststoffen.

Umsicht heeft inmiddels een ton van het zogeheten EPMT (Elastomerpulvermodifizierte Thermo-plast) ontwikkeld waarmee praktijktesten worden gedaan. Dit meldt de website Aandrijftechniek.

Bij EPMT kunnen belangrijke functies worden ingesteld, bijvoorbeeld bij trillingsdempers voor motorophanging of wrijvingstransmissie met grondstoffen voor wielen. Om die reden wordt onderzocht of er wielen voor een grasmaaier van gemaakt kunnen worden.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Kunststof goed voor milieu
Lees ook:Nieuw rubber geleidt bijna net zo als metaal
Lees ook:Besparing door matrijstechnologie
Lees ook:Online-assesment verbetert efficiëntie productiebedrijven
Lees ook:Papieren tasje spuitgieten (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.