Nieuw rubber geleidt bijna net zo als metaal

Rubber materialen die geleiden en bestand zijn tegen hoge temperaturen. Dat rubber is ontwikkeld door het Leibniz-Institut für Poly-merforschung Dresden (IPF). Twee innovaties werden mogelijk door het gebruik van nieuwe vulstoffen en mengtechnologieën.

De eerste innovatie is een rubbermateriaal met een hoge elektrische geleiding, die zelfs dicht bij die van de metalen komt. Door de vinding komen nieuwe toepassingsmogelijkheden binnen handbereik, onder meer voor elektronische schakelingen op flexibele dragermaterialen. Deze zouden beter te integreren zijn in complexe systemen, bijvoorbeeld voor flexibele robots, meldt de website van Aandrijftechniek.

De tweede vinding zijn elastomeren die bestand zijn tegen ongekende hoge temperaturen. Hoger dan de elastomeren die er nu al zijn.

De nieuwe elastomeren hebben goede vlamwerende eigenschappen en kunnen bij hoge gebruikstemperaturen en onder hoge druk worden toegepast. Een voorbeeld hiervan is de hoog belaste afdichtingen in industriële installaties of door hoge druk zwaarbelaste afdichtingen in motoren van diepzee productie installaties.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Geleidende schoenzool wekt stroom op
Lees ook:Productielocatie bepalend voor keuze plunjerafsluiter
Lees ook:Spuitgieten met metaal
Lees ook:LG bevestigt productie flexibel display
Lees ook:Deel New Yersey ontsnapt aan Sandy door vinding Ten Cate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.