Gezocht: Miss Chemistry

Mijn vrouwelijke collega’s moesten wel heel even hun wenkbrauwen fronsen toen ze het bericht lazen: Miss Chemistry gezocht! De associatie met schaars geklede paraderende missen was niet de enige reden die deze reactie ontlokte.

Ook het feit dat we weer verzanden in de eeuwenoude discussie dat vrouwen in sectoren die doorgaans door mannen worden gedicteerd, blijkbaar een plek in de spotlights nodig hebben om hun verdiensten te benadrukken.

Ook toen het gesprek al lang over een ander onderwerp ging, bleef dat in mijn hoofd hangen. Als journalist al jaren in de industrie werkzaam, zou ik me er niet te laten verleiden om aan een dergelijke verkiezing mee te doen. Is niet nodig ook; vrouwen redden het ook wel zonder zo’n spektakel. Maar wie zijn wij. Dus dames wat let jullie.

Nominaties voor de verkiezing die in het kader van het Jaar van de Chemie wordt georganiseerd, kunnen nog worden voorgedragen.

Lees ook:Vrouw in de bouw
Lees ook:Geen hoger bod op Draka
Lees ook:Overname Draka onzeker
Lees ook:Draka voorbode van overnamegolf
Lees ook:Mega-spuitgietmachine van Stork

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.