Omzet Aalberts Industrie boven 1 miljard

Aalberts industries heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van meer dan 1 miljard euro gehaald. Dit is voor de eerste keer in het 37-jarige bestaan van het conglomeraat van industriële ondernemingen, bericht de NOS.

De omzet kwam uit op 1,03 miljard euro, een stijging van zes procent. De nettowinst steeg met acht procent tot 78 miljoen euro.

De cijfers zijn in lijn met de voorspellingen van analisten. Die waren vooraf uit gegaan van een omzet van 1,039 miljard euro en een nettoresultaat van 76,9 miljoen euro.

Naar verwachting valt de winst over heel 2012 hoger uit dan vorig jaar.

Er waren duidelijke verschillen in de marktomstandigheden in de markten van de divisies Industrial Services en Flow Control die goed is voor tweederde van de omzet.

Met name in de bouw en installatie in West- en Zuid-Europa waren de marktomstandigheden voor Flow Control moeilijk, daar waar de gas- en industriemarkten het goed deden.

Bij Industrial Services groeide de turbine- en luctvaartactiviteiten sterk, in Frankrijk was de automobiel-industrie Frankrijk daarentegen zwak.

Het conglomeraat van bedrijven is specialist in industriële producten, zoals pompsystemen voor gassen en vloeistoffen, onderdelen voor onder meer de auto-industrie, de energiemarkt, de turbine- en luchtvaartindustrie en de precisiemachinebouw.

Lees ook:Resultaten Industrial Services stuwen winstgevendheid Aalberts Industries
Lees ook:Aalberts Industries verwacht goed 2010
Lees ook:Imtech groeit over de hele linie
Lees ook:Aalberts Industries 1e kwartaal goed van start
Lees ook:Omzetgroei DAF Trucks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.