Samsung produceert A6-chip voor iPhone 5

Samsung heeft de A6-chip gemaakt die in de iPhone 5 zit. Dit blijkt uit onderzoekswerk van iFixit en AnandTech. bericht de iPhoneclub.

Inmiddels heeft Samsung in een advertentie bevestigd de 1 GB RAM chip te hebben geproduceerd. De iPhone 4 en iPhone 4S hadden allebei 512 MB RAM.

AnandTech ontrafelde het Samsung-onderdeelnummer K3PE7E700F-XGC2 op de chip. Alle details van dit nummer staan in de  de productgids van Samsung. K3P staat voor een dual-channel LPDDR2-pakket met 32-bits kanalen. E7E7 geeft de dichtheid van de twee DRAM-units aan (512MB per stuk, totaal 1 GB). De laatste twee tekens wijzen op de 1066 MHz cyclustijd/datasnelheid.

Geen hofleverancier
Eerder bleek dat Samsung niet langer meer de hofleverancier van de chips voor de iPhone 5 is. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern blijft wel chips produceren, maar Apple bouwt de relatief en praat inmiddels ook andere leveranciers, meldde het Technologieblog.

Om minder afhankelijk te zijn van het Zuid-Koreaanse bedrijf zou Apple ook met andere leveranciers in zee gaan. Apple zou daarvoor onder meer de Taiwanese chipproducent TSMC als partner willen aantrekken. De move van Apple zou te maken hebben met de gewonnen rechtzaak tegen Samsung.

Apple vs Samsung
Apple won recent een rechtzaak tegen Samsung. Omdat het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf de patenten van Apple heeft geschonden, moet  Samsung een bedrag van 1,05 miljard US dollar (840 miljoen euro) aan Apple betalen.

Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat Apple een lijst heeft ingediend bij een Amerikaanse rechtbank voor een verbod op acht Samsung-producten in de Verenigde Staten. Later werd die lijst met nog eens 21 apparaten uitgebreid, waaronder de Galaxy S III ook de phablet, de Galaxy Note, de Galaxy Tab-tablets en Galaxy Player-mediaspelers.

Lees ook:Samsung gaat minder chips produceren voor iPhone 5
Lees ook:Samsung produceert A9-chips voor Apple
Lees ook:Onderdelenleverancier iPhone 5 hekelt Samsung Galaxy S III
Lees ook:Samsung start deze maand productie 5″ full-HD-scherm
Lees ook:Samsung start massaproductie Galaxy S5 in januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.