MInister Verhagen in lijn met Obama

President Barack Obama van de Verenigde Staten heeft er gisteren tijdens zijn jaarlijkse State of the Union voor gewaarschuwd dat de investeringen in innovatie en onderwijs voorwaarden zijn om in de internationale concurrentieslag niet te missen.

Ook Minister Verhagen van EZ blijft innovatie steunen. Maar subsidies ziet hij daarvoor niet meer als het instrument om door te stoten op de ranglijst van innovatieve naties. Sterker nog: alle subsidiegelden ten spijt, is Nederland alleen meer verder weggezakt, aldus de bewindsman.

Om die reden doet de minister alle subsidies in de ban en richt hij een nieuw Innovatiefonds op waar bedrijven kunnen aankloppen voor een lening of garantie voorzien in durfkapitaal. Verhagen stelt dat Nederland geen topland van kennis en ondernemerschap wordt door bakken met overheidsgeld naar de bedrijven te dragen.

De regering wil innovatie vooral stimuleren door te snijden in bureaucratie in plaats van het beschikbaar stellen van subsidie. Ook wordt samenwerking op het gebied van innovatie gestimuleerd door gericht te kiezen voor een aantal gebieden waar Nederland echt in voorop kan lopen en waar gericht in wordt geïnvesteerd.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Verhagen in de bres voor ondernemers – filmpje
Lees ook:Verhagen houdt merendeel innovatiesubsidies overeind
Lees ook:Minister Verhagen: ‘Geen subsidies meer rondgieteren’
Lees ook:Topgebieden Verhagen ondermijnen effect innovatie
Lees ook:Verhagen wil geld met kennis verdienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.