AkzoNobel focust meer op winstgevendheid

Helemaal van de baan zijn ze niet. Acquisities voor verfconcern voor AkzoNobel, maar de komende tijd ligt de focus wel ergens anders. Bij winstgevendheid. Ingegeven door de tegenvallen tweede kwartaal-cijfers wordt er vanaf volgend jaar een ‘omvangrijk’ reorganisatieprogramma starten.

Topman Hans Wijers zei tegen het Financeele Dagblad dat dit enkele honderden miljoenen euro’s onder de streep moet toevoegen.

AkzoNobel boekte het tweede kwartaal van dit jaar een lagere nettowinst op een hogere omzet. De omzet kwam uit op 4,1 miljard euro, een stijging van ‘magere’ 5 procent. De totale nettowinst kwam uit op 268 miljoen euro, tegen 273 miljoen in dezelfde periode 2010.

Het verfconcern wil de winstgevendheid verhogen om daarmee met de marge uit te komen op de bovengrens van de beoogde 13 tot 15 procent, Nu was dat 13,4 procent.

De onderneming kondigde maatregelen aan voor prestatieverbeteringen en initiatieven voor functionele en operationele kwaliteitsverbeteringen, om op een verantwoorde manier de prestaties van de onderneming te verstevigen. Welke dat precies zijn, is nog niet bekend gemaakt.

iPad

Het jaarverslag 201o van AkzoNobel dat maart dit jaar uiitkwam is voor het eerst ook via de iPad beschikbaar. Daarmee had het cocnern een primeur. Inmiddels is ook het jaarverslag van de Gansewinkel Groep via de iPad op te vragen.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Omzet AkzoNobel in de plus
Lees ook:Resultaten Industrial Services stuwen winstgevendheid Aalberts Industries
Lees ook:Imtech groeit over de hele linie
Lees ook:Omzet en winst Philips stijgen voor 3e keer op rij (video)
Lees ook:Inalfa profiteert van opwaartse swing autofabrikanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.