NEVI meldt weer meer industrie-orders

Voor de vierde opeenvolgende maand hebben de Nederlandse productiebedrijven in januari meer orders geboekt. De positieve orderontwikkeling wijst op marktherstel en een groter consumentenvertrouwen.

Om hun productiecapaciteit te vergroten, hebben productiebedrijven opnieuw weer meer mensen aangenomen, meer dan in december. Dat is de grootste personeelsuitbreiding sinds juni 2007. Dit blijkt uit de inkoopmanagersindex die de NEVI maandelijks publiceert.

Desondanks bleef de de index in januari op 57,5 punten steken, hetzelfde niveau als in december.

En er zijn meer cijfers. Zo zijn waren de metaalgroothandelaren in januari veel positiever over de ontwikkelingen in hun branche dan in december. Over nieuwe orders denken ze zelfs ‘sterk positief’.

Duitsland

De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone steeg in januari onverwachts tot 67,3 punten, tegen 57,1 punten de maand daarvoor. Vooraf werd een indexscore verwacht van 56,9 punten.

In Duitsland daalde de inkoopmanagersindex in januari, maar wel minder dan verwacht tot 60,5 punten. In december was dat 60,7 punten. Vooraf hadden analisten rekening gehouden met een januari-index van 60,2 punten.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Ook Duitse industrie groeit weer
Lees ook:Nederland Duitsland de baas
Lees ook:Stijging Duitse inkoopmanagersindex voor de industrie
Lees ook:Stijging Duitse inkoopmanagersindex
Lees ook:Groei Nederlandse industrie: krimp in eurozone neemt af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.