Campina en Heinz combineren ritten om groener te rijden

Een vermindering van ruim 90.000 kilo aan CO2-uitstoot. Dat wordt mogelijk door transportritten van zuivelproducent Campina en levensmidddelenfabrikant Heinz te combineren.

Door de ladingcombinatie neemt het aantal vrachtwagenbewegingen met 3.000 af. Behalve aan de CO2-reductie draagt dit ook bij aan de oplossing van het fileprobleem. De gecombineerde ritten dringen het aantal transportkilometers aanzienlijk terug. Bovendien komen er bij afnemers minder vaak vrachtwagens aan de deur. Dit is een voordeel in drukke gebieden waar bijvoorbeeld veel distributiecentra zijn. Als meer bedrijven deze stap zouden zetten, kan het aantal verkeersbewegingen daar aanzienlijk naar beneden.

Lean & Green

De samenwerking is het directe resultaat van de vorig jaar gewonnen Lean & Green Award die de Campina, Heinz en distributeur Nabuurs kregen voor hun plannen om in vijf jaar tijd de CO2 uitstoot van hun logistieke activiteiten met 20 procent te reduceren. Met de gecombineerde ritten wordt een kwart van deze doelstelling gehaald.

De CO2-reductie wordt gerealiseerd door cross docking waardoor leveringen van FrieslandCampina en Heinz efficiënt uitgewisseld en gecombineerd kunnen worden. FrieslandCampina Benelux distribueert in dit samenwerkingsverband onder meer de merken Chocomel, Fristi, Friesche Vlag, Appelsientje, DubbelFrisss en Extran. Heinz Benelux distribueert onder meer de merken Heinz, Honig, Brinta, Wijko en de Ruijter.

Lees ook:DE krijgt Lean en Green Award voor CO2-reductie
Lees ook:Duurzaam Appelsientje
Lees ook:Verhagen verheugd over nieuwe R&D-lab Heinz
Lees ook:Lean pakt verspilling industrie aan
Lees ook:Friesland Campina investeert in productiecapaciteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.