Samsung gaat minder chips produceren voor iPhone 5

Samsung is niet langer meer de hofleverancier van de chips voor de iPhone 5. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern blijft wel chips produceren, maar Apple bouwt de relatief en praat inmiddels ook andere leveranciers/

Dit bericht het Technologieblog.

Andere leveranciers
Eerder verschenen er berichten in de media dat Apple Samsung aan de kant zou hebben gezet. Dit blijkt niet waar. Om minder afhankelijk te zijn van het Zuid-Koreaanse bedrijf zou Apple ook met andere leveranciers in zee gaan.

Apple zou daarvoor onder meer de Taiwanese chipproducent TSMC als partner willen aantrekken, bericht Webwereld. De move van Apple zou te maken hebben met de gewonnen rechtzaak tegen Samsung.

Apple vs Samsung
Apple won recent een rechtzaak tegen Samsung. Omdat het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf de patenten van Apple heeft geschonden, moet  Samsung een bedrag van 1,05 miljard US dollar (840 miljoen euro) aan Apple betalen.

Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat Apple een lijst heeft ingediend bij een Amerikaanse rechtbank voor een verbod op acht Samsung-producten in de Verenigde Staten. Later werd die lijst met nog eens 21 apparaten uitgebreid, waaronder de Galaxy S III ook de phablet, de Galaxy Note, de Galaxy Tab-tablets en Galaxy Player-mediaspelers.

Rechtzaak om Apple-kloon
Ook Apple kan een rechtzaak tegemoet zien van het Chinese Goophone dat een iPhone 5-kloon heeft gemaakt die draait op Android. Inmiddels zou er op de Goophone i5 ook al patent zijn. Reden waarom het Chinese bedrijven blijkens berichtgeving van het NieuweMediaBlog op voorhand al maar met een rechtzaak dreigt.

De Goophone i5 is blijkbaar gebaseerd op al het beeldmateriaal dat inmiddels online van de iPhone 5 verscheen. Daarom heeft het toestel veel weg van de nieuwe iPhone.

In-cell technologie
De nieuwe iPhone 5 wordt op 12 september gelanceerd, de uitnodigingen voor het event zijn inmiddels verzonden.

De nieuwe iPhone wordt dunner door het gebruik van in-cell touch layer technologie waarvoor Apple inmiddels het patent heeft, berichtte het TechnologieBlog al eerder.

Dunner scherm
Door twee van de drie lagen van het touchscreen samen te voegen, wordt het iPhone-scherm 0,1 millimeter dunner dan de iPhone 4S, blijkt uit een video. Het toestel wordt daardoor ‘maar’ 7,6 millimeter dik.

Uit de video blijkt ook dat de iPhone 5 iets langer is dan de 4S, de connector en dat het scherm groter is, zo’n 4 inch.

Massaproductie
Het IndustrieBlog meldde eerder al dat de massaproductie van de iPhone 5 is begonnen. Sharp zou een van de leveranciers van de schermen zijn. Schermenbouwer, LG Display, heeft naar buiten gebracht te zijn begonnen met de massaproductie van een nieuw type flat screen dat naar alle waarschijnlijkheid voor de nieuwe iPhone is.

Het toestel is zelfs al in preorder te bestellen.

12 september
Nu de datum van 12 september dichterbij komt, verschijnen er steeds meer foto’s en video’s op internet, waaronder een gemonteerde iPhone 5. Eerder publiceerde het NieuweMediaBlog een video van een werkende iPhone 5 en foto’s van een complete iPhone.

iPad mini
Volgende maand zou dan ook de iPad mini worden gelanceerd, maar blijkens berichtgeving van de doorgaans goed ingevoerde John Gruber zou Apple zich daarmee in de vingers snijden. Door een launch op dezelfde datum zou de aandacht te veel naar de iPhone gaan, dat zou van invloed kunnen zijn op de verkoopcijfers van het kleinere zusje van de iPad.

iPod Touch
De iPad mini gaat lijken op een grote iPhone of een iPod Touch. De eerste toestellen zijn inmiddels verscheept.

Het NieuweMediaBlog publiceerde eerder al een filmpje waaruit de gelijkenis van de iPad mini met de iPod Touch blijkt.

Lees ook:Samsung produceert A6-chip voor iPhone 5
Lees ook:Productie iPad mini naar 4 miljoen per maand
Lees ook:Start massaproductie iPad mini: lancering op 17 oktober
Lees ook:iPad 5 volgende maand in productie
Lees ook:Volgende iPad mini krijgt Retinascherm: productie opgevoerd

3 reacties op “Samsung gaat minder chips produceren voor iPhone 5

 1. Neo Xirtam

  Leuk die nieuwe IPhone, vanwege de kleinere doc connector, kan iedereen weer nieuwe randapparatuur gaan aanschaffen. Arrogantie ten top…..

    /  
 2. Arnold

  Kan ook eigenlijk niet dat Samsung hofleverancier blijft voor Apple. Gezien alle rechtszaken en hoge concurrentie tussen beide. Zie deze pagina http://www.iphone-5.nl/specificaties/ voor de iPhone 5 specificaties.

    /  
 3. Esmee Hoek

  Ik heb beiden telefoons voor mijn werk/prive, en kan nou niet zeggen dat ik 1 uitmuntend beter vind.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.