Foxconn overweegt productie 130″ LCD’s

Foxconn, producent van onder meer de iPhone en iPad, overweegt in de toekomst 130 inch-LCD’s te gaan maken. Dit heeft vice-president Jeng-wu Tai bekendgemaakt, meldt Tweakers.net op basis van berichtgeving van de DigiTimes.

Volgens Tai wordt er ook gedacht aan LCD’s met een beelddiagonaal van 70 en 80 inch.

Dat laatste ligt voor de hand omdat Foxconn een minderheidsbelang heeft in het verlieslijdende Sharp. In de hypermoderne 10G-lcd-fabriek in Sakai worden onder meer LCD’s van 60, 70, 80 en 90 inch gemaakt. Inmiddels hebben de twee bedrijven ook een joint venture opgericht voor de productie voor LCD-componenten.

Het TechnologieBlog berichtte eerder al dat Sharp de grootste LED TV ter wereld heeft onthuld, de 90 inch AQUOS met 3D. Het vlaggenschip van de elektronicagigant is drie keer groter dan een 55 inch TV. Ter vergelijking: dat is net zo veel als 56 iPads samen.

Lees ook:Onderdelenleverancier iPhone 5 hekelt Samsung Galaxy S III
Lees ook:Sharp start productie hoge resolutie displays
Lees ook:Productieproblemen iPad mini 2 Retina kan lancering vertragen
Lees ook:Sabic en Vopak bouwen samen opslagterminal
Lees ook:Apple’s topleverancier Foxconn investeert miljoenen in productie in VS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.