Kansen voor machine- en apparatenbouwers in China

De overgang van een productie met arbeid in de hoofdrol naar een fabricage waarbij kennis belangrijker wordt, biedt de Nederlanse machine- en apparatenindustrie kansen. Dit blijkt uit een onderzoek van NL EVD Internationaal.

Veel (staats)bedrijven zoeken samenwerking met innovatieve buitenlandse ondernemingen of willen bedrijven overnemen die de technologieën in huis hebben die ze missen.

Kennis, innovatie en hoogwaardige producten vormen de basis voor de verdere ontwikkeling van een aantal sterke sectoren zoals lucht- en ruimtevaart, automotive en new energy.

Kansen voor Nederlandse bedrijven liggen op het gebied van technologische samenwerking, proceskennis, duurzame productiemethoden en export van componenten met hoge toegevoegde waarde. Veel Chinese apparatuurproducenten zoeken naar mogelijkheden om hun productieprocessen te verbeteren en om een slag te maken in de kwaliteit van hun producten.

De meeste lokale overheden hebben geld beschikbaar om bepaalde projecten binnen specifieke zones te ondersteunen en om bestaande bedrijven te helpen bij het opzetten van onderzoeksfaciliteiten en laboratoria. Ook kunnen lokale overheden lagere grondprijzen toekennen aan de voor hen interessante bedrijven in de daarvoor bestemde zones, terwijl de banken zijn geïnstrueerd om leningen tegen lagere tarieven te verstrekken aan deze ondernemingen.

Voor meer informatie: de markt-adviseurs voor China of het focal point van het Nederlands posten-netwerk in China.

Lees ook:Kansen voor machinebouw in China
Lees ook:Booming Chinese markt biedt Nederlandse bedrijven kansen
Lees ook:Deur open voor innovatie
Lees ook:Geen social media is voor industriële bedrijven ook een bewuste keuze
Lees ook:Helft besparen door ombouwen TL-verlichting (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.