Metaal op de weg terug: meer orders, bedrijfsresultaten verbeterd

Na lange tijd neemt de orderportefeuille van Nederlandse metaalbedrijven in omvang toe. Ook van een ander front is er goed nieuws; een groeiende groep bedrijven maakt winst en is positiever over het bedrijfsresultaat, al staan de prijzen nog wel onder druk.

Dit bericht Vraag & Aanbod op basis van de Economische Barometer over het vierde kwartaal van 2013 van de Koninklijke Metaalunie.

Bedrijven maken meer winst
Ook de winst/verlies-cijfers lieten een verbetering zien. In het derde kwartaal van 2013 maakte 47 procent van de bedrijven die voor de barometer werden ondervraagd winst en 22 procent verlies. In het vierde kwartaal is dat 58 procent winst tegenover 17 procent verlies.

Te vroeg om te juichen
De ondernemersorganisatie vindt het nog te vroeg om te juichen. Volgens de Metaalunie is de sector de langdurige dip nog niet te boven. ‘Er zijn immers nog flink wat bedrijven uit de sector die het echt moeilijk hebben. Vooral onder de aan de bouw toeleverende bedrijven.’

Voorzichtig positief
Ook de bedrijven zelf zijn ondanks de positieve berichten nog voorzichtig. Hoewel het bedrijfsresultaten zijn verbeterd, zorgt de prijsdruk voor een afwachtende houding. Dit wordt ook ondersteund door de nog negatieve investeringsverwachting.

Lees ook:Groei MKB-metaal zet niet door
Lees ook:Metaal-MKB ziet lichtpuntje
Lees ook:Recordcijfers General Electric en Caterpillar
Lees ook:Syntens en Metaalunie gaan samenwerken
Lees ook:Greenpeace beschuldigt autofabrikanten van kaalsslag Amazone

Eén reactie op “Metaal op de weg terug: meer orders, bedrijfsresultaten verbeterd

  1. Zador

    “De ondernemersorganisatie vindt het nog te vroeg om te juichen. Volgens de Metaalunie is de sector de langdurige dip nog niet te boven. ‘Er zijn immers nog flink wat bedrijven uit de sector die het echt moeilijk hebben. Vooral onder de aan de bouw toeleverende bedrijven.”

    Dit moet zeker benadrukt worden, veel bedrijven zien weer hoop maar een nog te groot gedeelte gaat ten onder aan de internationale en binnenlandse concurrentiedruk.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.