Bezuinigingen Philips ten koste van 4.500 banen (video)

Philips gaat wereldwijd 4.500 banen schrappen. Grofweg een derde daarvan vervalt in Nederland. De ontslagen verdwijnen met name in de ondersteunende functies, waaronder de afdelingen personeelsmanagement en IT. Dit heeft het concern vandaag bekend gemaakt bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal.

De sanering van het personeelsbestand is onderdeel van een eerder dit jaar aangekondigde kostenreductie van in totaal 800 miljoen euro, zo’n 3,4 procent van de omzet. De banen die bij Philips verdwijnen, zijn goed voor 60 procent van dit besparingsprogramma. De resterende 40 procent wordt gerealiseerd door in structurele kosten te snijden. Dit meldt RTL Z vandaag.

De reorganisatieplannen worden volgend jaar en het jaar daarop geëffectueerd.

Topman Frans van Houten noemde de ontslagen in de Telegraaf spijtig, maar onvermijdelijk om Philips ‘leniger en concurrerender’ te maken. Hoewel hij niet tevreden is over de resultaten van zijn concern, ziet Van Houten op de korte termijn geen materiële verbetering.

Netto winst

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar daalde het bedrijfsresultaat van Philips in het derde kwartaal van dit jaar van 674 tot 368 miljoen euro. Van de 524 miljoen euro aan nettowinst die het concern vorig jaar over die periode nog in de boeken kon schrijven, bleef maar 76 miljoen euro over.

Toch heeft Philips heeft beter gepresteerd dan verwacht, concludeerden analisten van ING en SNS Securities. De totale omzet lag min of meer in lijn met de verwachtingen. Bij Consumer Lifestyle en Lighting was de achteruitgang minder sterk dan voorspeld.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Omzet en winst Philips stijgen voor 3e keer op rij (video)
Lees ook:Bij Philips verdwijnen nog eens 2.200 banen
Lees ook:Omzet en winst Philips stijgen 2e kwartaal
Lees ook:Fors verlies DSM
Lees ook:Imtech groeit over de hele linie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.