Tata Steel maakt meer staal met minder mensen (audio)

Er moeten bij Tata Steel in IJmuiden, het voormalige Hoogovens 1.000 mensen weg. Tegelijkertijd gaat de nummer 7 staalproducent van de wereld wel meer staal maken. Het staalconcern investeert de komende vijf jaar zo’n 800 miljoen euro in de productie die groeit van 7,2 naar 7,7 miljoen ton vloeibaar staal per jaar.

De ontslagen zijn onderdeel van ‘Beter Werken’, blijkt uit een interview met directeur Dook van Den Boer op Radio 1. Met dit verbeterplan wil Tata Steel op termijn onder meer de efficientie verbetereren zodat er meer kan worden geproduceerd tegen een scherpere prijs.

Hierdoor zou Tata Steel kunnen concurreren met andere – goedkopere – staalproducenten, ook uit bijvoorbeeld China en India.
De website van Radio 1 meldt dat in IJmuiden al sinds de jaren zeventig bouwt het personeelsbestand wordt afgebouwd van ruim 24.000 medewerkers  in 1974 tot minder dan 8.000 na de aangekondigde herstructurering.

De komende jaren vallen er volgens Den Boer geen gedwongen ontslagen. De banen verdwijnen door natuurlijk verloop, het beperken van de instroom, individuele regelingen en het begeleiden van werk naar werk.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Europese staalmarkt oorzaak dat Tata Steel weer banen schrapt
Lees ook:Tata Steel legt onderzoek efficiëntieslag stil
Lees ook:Herstel Europese staalmarkt blijft uit
Lees ook:Staalproductie mondiaal in de lift
Lees ook:Europese staalindustrie wacht moeilijk jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.