Overslag Rotterdamse haven op zelfde niveau als vorig jaar

De overslag in de Rotterdamse haven heeft de eerste helft van 2011 het niveau van vorig jaar weten vast te houden. Dit maakte het Havenbedrijf Rotterdam vandaag bekend.

President-directeur Hans Smits zei bij die gelegenheid dat ook de investeringen van zowel het Havenbedrijf als het bedrijfsleven op het niveau van 2010 zijn gebleven.

‘De groei van de totale overslag is vooral geremd door het wegvallen van handel in olieproducten die in het eerst kwartaal 2010 nog zeer veel overslag bracht. Ook was er relatief veel groot onderhoud aan raffinaderijen’, aldus Smit.

De terugloop in de oliesector van 7 miljoen ton werd vrijwel geheel gecompenseerd door de toenemende overslag van containers die met ruim dubbele cijfers groeide.

In aantallen nam de containeroverslag met 10 procent toe tot 6 miljoen TEU (20-voets eenheden).

Cijfers

In totaal werd er in de eerste zes maanden van dit jaar in de Rotterdamse haven 215 miljoen ton goederen overgeslagen, 1 procent meer dan dezelfde periode van vorig jaar. De aanvoer groeide met 2 procent tot 153 miljoen ton, de afvoer daalde met 1 procent tot 61 miljoen ton.

Nog net in het eerste halfjaar is voor het eerst sinds decennia een volledig nieuwe goederencategorie aangevoerd. LNG draagt niet alleen bij aan de overslag, maar vooral aan de structuurversterking van de industriële sector in de haven en de strategische energiepositie van Nederland en West-Europa. Die speelt een belangrijke rol in de gasrotonde die Nederland voor Europa wil zijn.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

 

 

Lees ook:Overslag haven Rotterdam op recordniveau
Lees ook:Overslag haven Rotterdam 1e kwartaal stabiel
Lees ook:Rotterdamse haven overwint crisis – filmpjes
Lees ook:Goed eerste half jaar haven Amsterdam
Lees ook:Rotterdamse haven groeit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.