Maersk bestelt 10 gigaschepen (video)

Het zijn afmetingen van megalomane omvang. De maten van de 10 gigaschepen die de Deense Maersk containerrederij heeft besteld. Met een slordige lengte van 400 meter en een breedte van maar liefst 59 meter kan elk schip 18.000 enkelvoets containers meenemen. Dat is 16 procent meer dan het het grootste schip tot nu toe kon vervoeren.

Voor het eerst in de geschiedenis bestelt Maersk, die ook een optie nam op nog eens 20 schepen, bij het Zuid-Koraanse Daewoo. De totale contractwaarde van de order, inclusief de optie op de twintig schepen, komt uit op 5,7 miljard Amerikaanse dollar (4,17 miljard euro). Het gaat om de grootste order in de scheepvaartgeschiedenis.

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Containerschepen in de lift (video)
Lees ook:Cargill gaat met vlieger varen
Lees ook:Megaorder voor Boskalis: bergen Costa Concordia (video)
Lees ook:Megacontainerschip Marco Polo legt aan in haven Rotterdam
Lees ook:Apple toeleverancier Foxconn investeert in verdubbeling productiecapaciteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.