Minister Schultz houdt concurrentie ECT niet tegen

Met de aanleg van de Tweede Maasvlakte komen er ook containerterminals bij. Dat die nieuwe overslagbedrijven gaan concurreren met ECT, die nu nog alleenheerser in, vindt Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) geen punt.

Volgens haar moet ECT, het grootste containeroverslagbedrijf in de haven, die nieuwkomers ‘gewoon accepteren’. Ze is in ieder geval niet van plan de concurrentie tegen te houden, meldt RTLZ op basis van een interview met de bewindsvrouw in Nieuwsblad Transport.

Schultz voorziet wel dat ECT een paar jaar in de rode cijfers duikt. Maar zal dan weer in de plus komen. ‘Dat is de markt die zich ontplooit en groeit,’ zegt ze in het gesprek met de transportkrant.

Tweede Maasvlakte

Op de Tweede Maasvlakte die nu nog wordt aangelegd, komen APM Terminals van het Deense Maersk en Rotterdam World Gateway van onder andere DP World uit Dubai.

ECT, eigendom van het Chinese Hutchison Port Holdings, vreest voor overcapaciteit en wil dat er ‘verstandiger wordt omgegaan met uitbreiding van de capaciteit’.

Het is het overslagbedrijf niet gelukt hierover afspraken te maken met het Havenbedrijf Rotterdam. ‘We hebben er naar gekeken’, aldus Schultz, ‘maar ik ga niet de concurrentie tegenhouden.

Recordomzet

Afgelopen week werd bekend dat de Rotterdamse haven in oktober een overslagrecord heeft bereikt. Het was de beste maand tot nu toe: in totaal werd er 38,4 miljoen ton goederen overgeslagen. Mei 2008 werd het laatste record opgetekend, toen werd er 37,8 miljoen ton goederen verwerkt.

Over het hele jaar verwacht het Havenbedrijf Rotterdam een lichte stijging van 1 tot 2 procent ten opzichte van 2010.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

 

 

 

 

Lees ook:ECT dreigt met schadeclaim van 900 miljoen
Lees ook:In de voetsporen van Beatrix
Lees ook:Krachtenbundeling Havenbedrijf Rotterdam en Havenschap Moerdijk
Lees ook:Hogere omzet Havenbedrijf Rotterdam
Lees ook:Overslag haven Rotterdam op recordniveau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.