Overslag haven Rotterdam 1e kwartaal stabiel

Met een daling van 1 procent is de overslag in de Rotterdamse haven in het eerste  kwartaal van dit jaar stabiel gebleven. Het eerste kwartaal kwam de overslag uit op 109 miljoen ton.

Dit bericht Transport Online op basis van cijfers van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam.

De overslag steeg onder meer van droog massagoed (plus 10 procent) en ijzererst en schroot (plus 10 procent). Dalers waren onder meer agribulk (min 11 procent) en ruwe olie (min 7 procent).

Containeroverslag
De overslag van containers kwam uit op 30 miljoen ton. De verwachting is dat de containeroverslag in 2030 42 procent van de totale goederenoverslag uitmaakt.

President-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam verwacht voor de rest van het jaar een kleine groei. Hij sprak eerder de verwachting uit dat de overslag dit jaar met circa 2 procent groeit. Smits ziet vooralsnog geen reden om deze prognose bij te stellen.

2012 was topjaar
In 2012 kwam de overslag in de Rotterdamse haven nog op een recordniveau uit, berichtte het IndustrieBlog eerder al. De totale overslag nam met 1,7 procent toe tot 442 miljoen ton, een jaar eerder was dat nog 433 miljoen ton.

Lees ook:Overslag haven Rotterdam op recordniveau
Lees ook:Overslag Rotterdamse haven op zelfde niveau als vorig jaar
Lees ook:Rotterdamse haven overwint crisis – filmpjes
Lees ook:Containergroei overtroeft economie
Lees ook:Goed eerste half jaar haven Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.