Ontmanteling megakraan Bockbuster begonnen

Het werk van de Blockbuster zit er op. De 20.000 enorme stenen blokken van elk 40.000 kilo liggen op z’n plaats en de harde zeewering voor de Tweede Maasvlakte is klaar. Nu kan de megakraan worden ontmanteld. Daarmee is inmiddels gestart. De gigantische kraan krijgt een tweede leven in de Kaspische Zee, bericht het Havenbedrijf Rotterdam.

Als eerste is de hoofdarm door twee kranen van het onderstel getakeld.  Daarna worden de hefcilinders, met een gewicht van vier ton, verwijderd. De volgende stap is het demonteren van de rondbouw, dat is de onderwagen, waaronder het contragewicht en de bordessen.

De megakraan wordt naar verwachting komende week verscheept naar de Kaspische Zee om daar te werken aan een project van opdrachtgever Saipem. De Blockbuster krijgt, met een tweede leven, ook een nieuwe naam: Titan.

Lees ook:Volgende iPad mini krijgt Retinascherm: productie opgevoerd
Lees ook:Supply chain Apple levert eerste onderdelen iPad3
Lees ook:Megakraan werkt non-stop aan blokkendam Maasvlakte 2
Lees ook:Top 5 van de week: IndustrieBlog (week 31)
Lees ook:Quick wins voor MKB opstap naar duurzaamheid (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.