Proef van Samsung en Fuji Film vermindert wegvervoer

Containeroverslagbedrijf ECT en Barge Terminal Tilburg (BTT) starten een proef tussen de havens van Rotterdam en Tilburg met synchromodaal vervoer.

Daardoor worden transportvolumes en modaliteiten beter op elkaar afgestemd zodat ongebruikte capaciteit kan worden benut. Aan de pilot doen Fuji Film en Samsung mee.

ECT

Volgens commercieel directeur Wando Boevé van ECT kan de Rotterdamse haven er aan bijdragen het aandeel wegtransport in het vervoer naar het achterlandvervoer te verminderen. ‘We hebben de schaal en het volume om dit hoogfrequent te kunnen aanbieden. Er is geen andere plek in Europa waar dit kan.’

Wegvervoer

Nu gaat nog een groot gedeelte van het containervervoer tussen Rotterdam en Tilburg over de weg. Volgens Wil Versteijnen van de GVT Group, eigenaar van de BTT, zijn dat ongeveer 12.000 truckbewegingen per jaar.

De proef moet er voor zorgen dat lading wordt overgeheveld naar de binnenvaart en het spoor. De containers gaan eerst per duwbak naar ECT in Moederdijk. Daar wordt bepaald hoe de container verder wordt vervoerd. ‘Dat kan per container en per dag verschillen’, aldus Boevé van ECT.

De proefperiode duurt een half jaar.

 

Lees ook:Gilette gaat met de trein
Lees ook:Containerscan ontdekt 114 kilo cocaïne in Rotterdamse haven
Lees ook:Weinig trucks op tweede maasvlakte
Lees ook:Gezonken autocarrier ‘Baltic Ace’ wordt geborgen
Lees ook:Gezellige container

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.