Afnemende crisis, aanzwellende files

Elk nadeel heeft z’n voordeel is al aloude adagio van Johan Cruijf. In dit geval een crisis die als prettige neveneffect had dat er minder files waren. Helaas maar voor korte duur. Nu de economie weer aantrekt, kunnen we vaker aanschuiven.

En dat wordt de komende jaren alleen maar erger, ondanks het Kabinetsvoornemen om fors in infrastructuur te investeren. Dit voorspelt het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Wil de overheid haar doelstellingen halen om weer op het niveau van 1992 te komen, dan moet er ingegrepen worden.

Het valt te betwijfelen of het Kabinet hiertoe geneigd is. Rutte I kondigt nu al aan infrastructurele plannen te willen schrappen. Die trend bevordert wel de modal shift. Heineken gaat al kratten bier per binnenvaarttschip vervoeren. Scheelt toch mooi 100.000 truckbewegingen per jaar.

Lees ook:Industrie roept op tot krachtig beleid
Lees ook:Eerste barstjes in kabinet-Rutte
Lees ook:Liever minder belasting dan subsidie
Lees ook:Brabantse politiek komt in actie voor Organon
Lees ook:Rinnooy Kan (SER): Nederland investeert onvoldoende in kenniseconomie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.