Apple werkt aan arbeidsomstandigheden toeleveranciers

Apple heeft social responsibility in de toeleveringsketen hoog in het vaandel staan. Om de hele wereld mee te laten kijken wat er allemaal wordt gedaan om de arbeidsomstandigheden in de supply chain te verbeteren, heeft Apple een speciale website opgezet.

Op de homepage wordt direct duidelijk gemaakt dat Apple er op staat dat alle toeleveranciers zorgen voor veilige werkomstandigheden.

Van ingehuurde bedrijven wordt verwacht dat ze met waardigheid en respect met het personeel omgaan. Ook wordt benadrukt dat tijdens de productie de milieuregelgeving wordt nageleefd.

Dat Apple hier serieus mee omgaat blijkt uit het feit dat er controle op de productielocaties wordt uitgevoerd en dat medewerkers van toeleveranciers door het concern worden getraind.

Email Tim Cook

De werkomstandigheden bij de toeleveranciers van Apple zijn weer actueel nadat de New York Times daar over publiceerde. CEO Tim Cook heeft daarbij met een mail gereageerd.

De feiten waaraan in het artikel van de krant worden gerefereerd zijn overigens niet nieuw. Het TechnologieBlog publiceerde hier al eerder over.

Foxconn

Een van de grootste toeleveranciers van Apple, Foxconn, heeft aangekondigd de komende drie jaar een miljoen robots aan het werk zetten. De geautomatiseerde medewerkers gaan eenvoudige werkzaamheden uitvoeren, zoals verven, lassen en assembleren.

De inzet van robots compenseert de hogere loonkosten die Foxconn-medewerkers in het kader van verbetering van de arbeidsomstandigheden nu krijgen.

Lees ook:Apple overweegt productie naar Verenigde Staten te halen (video)
Lees ook:Toeleveranciers Apple kunnen hun lol nog op
Lees ook:Apple-fabrieken van Foxconn nemen nog steeds loopje met regels
Lees ook:Apple-toeleverancier Foxconnn weer operationeel na rellen (audio)
Lees ook:Apple werkt aan duurzame grondstoffenketen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.