‘Kwaliteit Chinese toeleveranciers niet onderschatten’

De concurrentie uit Italië en Duitsland kan niet aan de prijs-kwaliteitsverhouding tippen. En dat terwijl Dumeta alle producten in China laat maken. ‘Nog steeds veel Europese bedrijven onderschatten het kwaliteitsniveau van Chinese toeleveranciers’, weet directeur Jos Lotgerink. ‘Die is uitstekend en constant. Wel moet je er boven op blijven zitten.’

Lotgerink, die machines voor lasmechanisatie importeert, gaat daarom zo’n zeven keer per jaar naar China. ‘Om onze toeleveranciers op te voeden en ze de Europese kwaliteitbegrippen bij te brengen.’

Hij is daar erg streng in, blijkt. ‘Alle machines, apparaten en onderdelen die wij uit China importeren, zijn 100 procent ter plekke door ons getest en gecontroleerd. Daarna vliegen wij er zelf naar toe om steekproefsgewijs de zending te controleren. Vinden wij één fout, dan moet die eerst worden opgelost voordat de order wordt goedgekeurd. Dat is erg belangrijk. Wij moeten klanten ons hoge kwaliteitsniveau kunnen garanderen.’

Volgens Lotgerink zijn de plaatselijke fabrikanten blij met deze strenge begeleiding. Hij is ook wel een beetje trots: ‘Wij bewijzen immers dat, in tegenstelling tot andere verhalen, met een intensieve begeleiding, zorg en inzet, kwalitatief hoogwaardige producten en machines uit China te halen zijn, die naadloos aansluiten bij de kwaliteitsbegrippen in West-Europa.’

Foto: Jac Hanssen

Lees ook:Chinese Juan Tao slaat voor Nederlandse toeleveranciers brug naar China (interview)
Lees ook:Maakindustrie sterk als low cost leverancier
Lees ook:Klein bedrijf pakt het groot aan
Lees ook:Strategische koers beloond
Lees ook:Kansen voor machinebouw in China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.