Prins Maurits lauwert prijswinnaar eCar

Aan de nog steeds gestaag groeiende rij elektrische auto’s wordt er weer één toegevoegd. De Lupo EL. Bedenker Paul van Oorschot kreeg daarvoor van de week een prijs uitgereikt door Prins Maurits, voorzitter van het Formule E-Team.

Berichtten de collega-bloggers van het TechnologieBlog al over de laatste aanwinst op gebied van het elektrisch rijden, de streetscooter, een pittig karretje waarmee Nedcar hoopt op een alternatief voor de wegvallende productie van de Mitsubishi’s in 2014.

Komt daar dus nu de Lupo EL bij, een elektrische auto gebaseerd op het volkswagenmodel Lupo.

‘We zijn momenteel bezig met de laatste fase’, aldus de bedenker. ‘Over twee maanden hopen we de auto te testen op de rollerbank. Daarna vragen we een kenteken aan en gaan we er de weg mee op voor verdere testen.’

Het Formule E-team realiseert samen met de overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen doorbraken op elektrisch vervoer in onder meer infrastructuur, accu’s en beschikbaarheid.

Ook het HTAS, Hightech Automotive Systems, richt zich op elektrische auto’s en dan met name op electric vehicle technology.

Lees ook:Helmond Chinese toegangspoort tot Europa
Lees ook:Streetscooter stap dichterbij voor NedCar
Lees ook:NedCar mist opvolger Colt
Lees ook:Nieuw composiet Ten Cate versnelt productie auto’s
Lees ook:Geely investeert ruim 8 miljard euro in Volvo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.