Overname Draka volgende maand rond

Dit jaar wordt het het jaar van de overnames. Dit voorspelt fusie- en overname advocaat Jan Louis Burggraaf die door collega’s voor de zesde keer werd uitgeroepen tot beste fusie- en overnameadvocaat van Nederland.

Hij noemt daarvoor drie redenen. ‘Nederlandse bedrijven hebben uitstekende kasposities om welke reden ze kopen, of gekocht worden. Een dubbele dip, tweede recessie blijft uit, en tot slot de banken zijn weer soepeler in het vertrekken van kredieten.’

De topadvocaat verwacht dat de overname van Draka, ‘gezien de wet- en regelgeving rond dit soort processen’ ergens in februari rond zal zijn.

Volgens hem gaat de hoogste bieder niet altijd met de overnameprooi aan de haal. ‘Bijvoorbeeld als de Chinezen niet over de juiste vergunningen beschikken.’ Burggraaf zegt dat dit zowel theoretisch als praktisch toto de mogelijkheden behoort.

Klik hier om het interview te beluisteren.

Lees ook:China bemoeit zich niet met bod op Draka
Lees ook:Kogel is voor Draka door de kerk – filmpje
Lees ook:Geen hoger bod op Draka
Lees ook:Draka voorbode van overnamegolf
Lees ook:Xinmao geeft strijd om gefuseerde Prysmian/Draka niet op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.