Haargel maken is ook procestechniek – filmpje

De vooruitzichten voor deze markt zijn uitstekend. Enrico de Werk van het in procestechniek gespecialiseerde HLS is daarom enthousiast over de jaarlijks terugkerende Week van de Procestechniek.

Nog tot en met aanstaande vrijdag kunnen scholieren door het hele land kennismaken met de procestechniek en daadwerkelijk zelf de handen uit de mouwen steken door aan allerlei activiteiten mee te doen. Zo konden jongeren krabsalade testen en maakten vmbo-leerlingen bij Océ haargel (zie filmpje).

Juist die actieve deelname wekt volgens De Werk niet alleen interesse voor het vakgebied. ‘Maar stimuleert jongeren ook om een vakopleiding te volgen’, stelt de HLS-specialist die voor uiteenlopende functies bemiddelt. De Werk vertelt dat dat de vraag uiteen loopt van procesoperators, laboranten en onderhoudspersoneel tot de executive functies, waaronder plantmanagers.

Sociale Media

Tijdens de Week van de Procestechniek wordt op de verschillende onderwijsinstituten ruim aandacht aan besteed aan de daarvoor vereiste opleidingen, weet De Werk. Hij noemt als voorbeeld procesoperators die het VAPRO-diploma moeten hebben, variërend van niveau A tot en met D. Voor laboranten is een diploma op minimaal MBO-niveau een vereiste. ‘En verder is er ook vraag naar laboranten met een HBO- of universitaire achtergrond. Wie in het onderhoud wil werken moet een een MTS/HTS (WTB/Electro) of universitair diploma op zak hebben’, vertelt hij.

Gezien het niveau in de procestechniek is een diploma volgens De Werk wel een vereiste. ‘Anders is de kans op een interessante baan minder groot of blokkeren de doorgroeimogelijkheden.’

Hij vindt het een gemiste kans dat er niet meer aan de weg getimmerd is om de Week van de Procestechniek onder jongeren te promoten. ‘Misschien is het een idee om in deze wat traditionele markt de volgende keer sociale media, zoals Twitter, Hyves en Facebook, in te zetten om de nodige Buzzz te creëren.’

Met dank aan Guido Makor.

Foto: VNCI

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Fabriek NedCar klaar voor productie Mini
Lees ook:Geen social media is voor industriële bedrijven ook een bewuste keuze
Lees ook:Sociale media voor industrie onbekend terrein
Lees ook:Kaaijk Metaalbewerking haalt via social media orders binnen
Lees ook:Duitsland is booming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.