Nederlandse bedrijven in Egypte werken weer

De fabriek van AkzoNobel in Egypte is weer in bedrijf. De verfproducent had vanwege de onlusten de productie stil gelegd. Nu het gewone leven in Egypte langzaam weer op gang komt, gaan ook andere Nederlandse bedrijven weer open.

Zo heeft Heineken het werk bij een van de twee brouwerijen weer hervat. Bij de andere, El Obour, brouwerij worden voorbereidingen getroffen om blikjes en vaten te vullen. Nu is er genoeg voorraad om die te vullen. De situatie in de regio bepaalt wanneer er ook geproduceerd gaat worden.

De bedrijvigheid op de Suez Canal Container Terminal (SCCT) is sinds eind vorige week weer terug, liet directeur Klaus Holm Laursen van de grootste terminal in Egypte weten. ‘We draaien nog niet op volle kracht, maar een deel van ons personeel is weer aan het werk en ze glimlachen.’ Hij wil zo snel mogelijk de terminal weer 24 uur en 7 dagen in de week operationeel hebben. Wanneer dat wordt, is afhankelijk van de binnenlandse situatie.

De stilliggende handel kost Nederlandse transportsector miljoenen, schat verladersorganisatie EVO.  Vooral omdat medicijnen en versproducten te lang in de hitte hebben gelegen.Nu de douane weer aan de slag is, kan de achterstand worden weg gewerkt. Maar het duur nog wel even voordat de handel met Egypte op het oude peil is.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Onrust Egypte legt productie Nederlandse bedrijven stil
Lees ook:Maakindustrie kan uitdagingen aan
Lees ook:Eerste bollenschip legt bij Gate Terminal aan
Lees ook:Eerste schip met vloeibaar aardgas meert in Rotterdam aan
Lees ook:Olieprijs nekt industrie – filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.