Cursus pneumatische procesinstrumentatie

Ze worden nog volop gebruikt in de industrie: pneumatisch aangestuurde controllers en regelaars. Pneumatische meet- en regelapparatuur wordt onder meer gebruikt in de olie- en gaswinning, de petrochemie en in energiecentrales. ‘Bedrijven willen hier ook mee blijven werken’, weet Jan Vermaat van HITMA Process.

‘Niet alleen omdat voor de complete overschakeling naar elektronische meet- en regelapparatuur de hele fabriek moet worden aangepast’, maakt hij duidelijk, ‘maar ook omdat daarmee een aanzienlijke investering is gemoeid.’

Kennis verdwijnt
Met de pensionering van onderhoudsmedewerkers, engineers en andere specialisten in de industrie verdwijnt ook de kennis uit een bedrijf, vult Michel Meijers van HITMA Process hem aan. ‘We zien daarom een toenemende vraag naar kennis over pneumatiek.’

Reden waarom Skilledin (specialist in vaktechnische trainingen voor de industrie), Invensys/Foxboro (leverancier van industriële meet- en regelapparatuur) en de HITMA Groep samen een training Pneumatic Process Instrumentation hebben ontwikkeld. Gedurende twee dagen komt daarbij zowel het gebruik als het onderhoud van pneumatisch aangestuurde controllers en regelaars aan de orde.

Kennis over pneumatiek
De kennis daarvoor komt van HITMA-dochter HITMA Process die de Foxboro instrumentatie levert, inclusief de bijbehorende certificaten. ‘Bedrijven kunnen ook bij ons terecht voor kennis over pneumatische procesinstrumentatie. We weten inmiddels uit de praktijk dat klanten dat als een duidelijke toegevoegde waarde zien’, aldus Jan Vermaat.

De training is onder meer bestemd voor operationele en onderhoudsmedewerkers in de industrie, procesengineers, en meet- en regelspecialisten.

Inschrijven kan via de HITMA-website.

Lees ook:Training ‘Pneumatische Procesinstrumentatie’ op herhaling (video)
Lees ook:Breekplaatspecialist timmert aan de weg met social media
Lees ook:Geoliede logistiek voorwaarde continuiteït productie
Lees ook:Productielocatie bepalend voor keuze plunjerafsluiter
Lees ook:Waneer is een monster steriel? Monstername.nl antwoordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.