ProRail snijdt koperdieven de pas af

Koperdieven kunnen binnenkort op zoek naar een andere (bij)verdienste. Tenminste als het aan ProRail ligt. De spoorbeheerder onderzoekt of er mogelijkheden zijn om koperdraad dat langs het spoor wordt gebruikt te vervangen door niet-koperhoudend materiaal.

Minister Melanie Schulz van Haegen van Infrastructuur zei dit vandaag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer waar zij reageerde op vragen van Arie Slob (CU) ove de treinbotsing bij Zevenaar. Die is mogelijk het gevolg van koperdiefstal omdat de onverlaten het alarmsysteem wisten uit te schakelen zodat ze ongestoord hun dievenwerk konden doen. Het IndustrieBlog meldde eerder al dat ProRail overweegt om het koper te vervangen door geleidend kunststof.

Lees ook:ProRail koperdieven te slim af
Lees ook:ProRail pakt koperdieven met struikelmatten aan
Lees ook:Deutsche Bahn heeft oplossing voor koperdiefstallen langs spoor
Lees ook:ProRail bracht treinreizigers in gevaar
Lees ook:NMa-regels zetten Gasunie op fors verlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.