Bedrijven verplichten zelf duurzame energie op te wekken

Diederik Samsom wil bedrijven verplichten zelf (een deel van) hun energie duurzaam op te wekken. Deze maatregel is onderdeel van een aantal voorstellen die hij morgen in de Tweede Kamer doet.

Het PvdA-kamerlid wil ook dat particulieren geen belasting hoeven te betalen over duurzame energie die ze zelf opwekken en gebruiken.

Hij probeert met zijn voorstellen het beleid weer vlot te trekken dat volgens hem nu ‘compleet gestagneerd is’.

Ondertussen roept collega-kamerlid Gerda Verburg van het CDA op tot een hoorzitting over de Green Deal, het duurzame energiebeleid van dit kabinet. Daarin zouden burgers, bedrijven en overheidsinstanties ideeën kunnen aandragen voor mogelijkheden rond groene stroom.

Het Kamerdebat over energie vindt morgen plaats.

Afgelopen dinsdag liet minister Maxime Verhagen (EZ, I & L) weten dat windmolens op zee en zonnepanelen buiten de subidieboot vallen.

Wel kunnen windenergie op land, vergistingsinstallaties en afvalverbranders op geld rekenen. De VVD heeft daar kritiek op omdat de liberalen tegen subsidies zijn.

Lees ook:Groene ondernemers bekritiseren beleid Verhagen
Lees ook:Minister Verhagen toont te weinig lef!
Lees ook:Booming Chinese markt biedt Nederlandse bedrijven kansen
Lees ook:Duurzame fabriek van de toekomst
Lees ook:Vuvuzela wordt oorbel – filmpje

2 reacties op “Bedrijven verplichten zelf duurzame energie op te wekken

  1. H.D.B. Go

    Minister Maxim Verhagen vindt wind-energie uit zee en zon-energie veels te duur. Wat vinden minister Maxim Verhagen en de Min.Pres. Mark Rutte van die finaal uit de hand lopende ontwikkelingskosten van de JSF, het troetel jachtbommenwerper van de lt.gen. b.d. Dick Berlijn. En wat vinden de beide ministers van het feit dat de Klu geen geld heeft voor reserve onderdelen van de F-16´s en ze maar gaan kannibaliseren. In crisistijd staat het krijgsmachtonderdeel Klu aan de grond. Als de klok nu teruggedraaid wordt door Minister Maxim Verhagen, dan zit NL straks als enig EU land met een energie voorziening die niet meer kan voldoen om de concurrentie positie van NL veilig te stellen.

      /  
  2. Danny

    Laat de VVD zich eens druk maken op subsidie van kolenwinning in Europa enzovoorts. Als er minder subsidies worden gegeven aan fossiele energie dan wordt duurzame energie vanzelf rendabel.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.