Recordcijfers General Electric en Caterpillar

Als het waar is wat analisten beweren over de cijfers van General Electric en Caterpillar dan hoeft president Barack Obama zich geen zorgen te maken over de Amerikaanse economie.

GE wordt vanwege zijn omvang en brede scala aan activiteiten wel gezien als barometer van de economie. Caterpillar wordt die rol ook toegedicht, maar dan vanwege de enorme invloed die de fabrikant van zware machines heeft op de financiële markten.

De barometers van de ondernemingen zijn inmiddels tot ongekende hoogten opgelopen. Zo steeg de orderontvangst van General Electric naar het recordniveau van 189 miljard Amerikaanse dollar.

In vergelijking met een jaar eerder kwam de winst van GE het tweede kwartaal bijna 22 procent hoger uit op 3,69 miljard dollar (2,56 miljard euro). Daarmee zet het GE de lijn van het eerste kwartaal door. Toen steeg de nettowinst met 80 procent.

Door de verkoop van een meerderheidsbelang in mediabedrijf NBC Universal daalde de omzet van GE met 3,5 procent tot 35,6 miljard dollar.

Caterpillar

Ook Caterpillar kwam met goede cijfers. De omzet van de Amerikaanse fabrikant van zware machines steeg maar liefst met 37 procent tot 14,2 miljard dollar (9,9 miljard euro). De winst steeg met 44 procent naar 1 miljard dollar.

Ondanks de ongekend hoge cijfers, waren analisten teleurgesteld omdat ze een hogere winst hadden verwacht. Volgens beleggers is dat de reden waarom de effectenbeurzen in New York afgelopen week verdeeld zijn gesloten.

Lees ook:Staalprijzen stijgen door sterke marktvraag
Lees ook:3 keer meer winst voor ‘moeder’ Organon
Lees ook:Toyota uit rode cijfers (video)
Lees ook:Omzetgroei DAF Trucks
Lees ook:Omzet Aalberts Industrie boven 1 miljard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.