Tornado VS legt productie Mercedes en Toyota plat

In de Amerikaanse staat Alabama rollen er geen Mercedessen of Toyota’s meer van de lopende band. De tornado’s die de Verenigde Staten troffen hebben de productie van de automerken volledig stil gelegd.

In Tuscaloosa staat een fabriek van Mercedes-Benz, waar onder meer de R-, GL- en ML-klasse worden gebouwd. De anderhalve kilometer brede tornado die over de fabriek trok, liet een spoort van vernieling na waardoor de toeleveranciers het bedrijf niet kunnen bereiken als gevolg waarvan de productie stil ligt.

In een andere plaats in Alabama, Huntsville, produceert Toyota V6- en V8-motoren voor de Sequoia SUV en Tundra en Tacoma pick-ups. Door de tornado, waardoor de stroom uitviel ligt de productie in ieder geval deze week nog stil.

Andere merken in het gebied laten weten geen hinder van het natuurgeweld te ondervinden, waaronder Honda en Hyundai.

Lees ook:Toyota legt Europese productie stil
Lees ook:VS merkt gevolgen aardbeving Japan
Lees ook:Toyota legt Japanse productie compleet stil
Lees ook:Honda start productie na overstromingen in Tailand
Lees ook:Energie Japanse bedrijven voor reddingsacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.