Eerste onderzoekers Organon elders aan de slag

Een hele onderzoeksafdeling inlijven van MSD, het voormalige Organon. Dat zou directeur Ad van Gorp van Lead Pharma het liefst willen. Hij heeft daarbij computer modelling op het oog, de afdeling die computeronderzoek doet met wiskundige formules. Een methode die uiteindelijk proeven in reageerbuisjes overbodig zal maken.

Van Gorp heeft al vijf medewerkers van Organon, in dienst. Hij verwacht dat daar nog 15 tot 20 medewerkers bij komen, meldt de Gelderlander. ‘Het zijn goede mensen’, zei de directeur van het farmaceutische bedrijf tegen de krant.

Door drastische sanering van de R&D-activiteiten verdwijnt grofweg de helft van de banen bij Organon. Een eventuele verkoop van heeft ‘moeder’ Merck inmiddels definitief afgeblazen. Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken sprak van een bittere pil. Merck en Organon werken nog wel aan Plan B dat een deel van de onderzoeksbanen veilig moet stellen.

Lees ook:Demonstratie Organon-medewerkers (video)
Lees ook:Nieuwe eigenaar zou te veel aan Organon verdienen
Lees ook:Organon over Plan B geïnformeerd (audio)
Lees ook:Brief personeel Organon aan Merck
Lees ook:Organon ten prooi aan hoge winst per aandeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.