Organon over Plan B geïnformeerd (audio)

Daags nadat Merck had laten weten definitief niet tot verkoop van MSD, het voormalige Organon, over te gaan, zijn de medewerkers, vakbonden en ondernemingraad over Plan B geïnformeerd. Dat zou met name de werkgelegenheid van een deel van Merck Resarch Labs (MRL) veilig moeten stellen.

Om precies te zijn 486 banen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Voor 547 medewerkers zou er dan ontslag volgen. Onderzoekers die hun baan houden komen te werken bij een nieuwe ontwikkelafdeling. Die komt in de plaats van de huidige onderzoeks- en ontwikkelafdeling in Oss die wordt gesloten.

Merck wil het aantal gedwongen ontslagen tot een minimum beperken door bijvoorbeeld personeel ook intern te herplaatsen. De ondernemingsraad gaat nu advies over het plan uitbrengen.

Merck wil 2175 banen bij Organon schrappen, waarvan zo’n beetje de helft op de afdeling R&D. Dat zal niet leiden tot sluiting van de vestiging in Oss omdat omdat die als productielokatie blijft bestaan.

Er vallen ook ontslagen in de productie-afdelingen, in het kader van een efficientiëprogramma waarmee 30 procent op de kosten wordt bespaard.

Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken is teleurgesteld dat Merck het besluit doorzet om Organon niet te verkopen.  Hij sprak van een Een ‘bittere pil’.

Luister hier naar de reportage op Radio 1.

Lees ook:Organon hoeft niet dicht – filmpje
Lees ook:Sanering Organon overbodig – filmpje
Lees ook:Het wordt uiteindelijk Plan B voor Organon
Lees ook:Japanse interesse voor Organon
Lees ook:Eerste onderzoekers Organon elders aan de slag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.