Merck verkoopt Organon toch niet (audio)

Het heeft niet mogen baten. De inspanningen van MSD, het voormalige Organon, om Merck er van te overtuigen toch verder te onderhandelen met een overnamekandidaat. Waarschijnlijk het Zuid-Afrikaanse Aspen.

Zelfs de rechter die er aan te pas kwam, kon het Amerikaanse moederbedijf niet op andere gedachten brengen. De voorzieningenrechter besloot in kort geding dat Merck alle feiten en cijfers op tafel moest leggen op basis waarvan was besloten een streep door de onderhandelingen te zetten.

Die gegevens kwamen er. Een advisory board, met daarin onder meer de Raad van Commissarissen, de ondernemingsraad en vakbonden, concludeerden op basis daarvan dat het een goede deal was. Maar gisteren werd duidelijk dat Merck anders heeft besloten.

De advisory Board is teleurgesteld over het nieuws dat Merck geen heil ziet in een transactie met Partij X. Het adviesorgaan meent dat Merck met een alternatief plan moet komen dat gelijkwaardig is aan het bod van Partij X voor wat betreft de aard van de voort te zetten activiteiten (R&D en Productie) en de daarmee verbonden werkgelegenheid, aldus een verklaring.

Dus is het weer over naar Plan B dat met name de werkgelegenheid van een deel van Merck Resarch Labs (MRL) veilig moet stellen.

Klik hier om het item te beluisteren van Radio 1.

Lees ook:Merck moet bod op Organon accepteren
Lees ook:Brief personeel Organon aan Merck
Lees ook:Afketsen overname Organon bittere pil voor Verhagen
Lees ook:Plan B moet R&D Organon redden
Lees ook:Organon over Plan B geïnformeerd (audio)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.