Status quo voor NedCar

Nu Mitsubishi heeft besloten dat NedCar tot eind 2015 openblijft, is het even status quo voor de autofabrikant. De Japanse moeder gaat eerst in kaart brengen hoe de productiefaciliteiten in Born voor de holding ingezet kunnen worden.

Daarmee ligt het werk stil van de taskforce dat op zoek zou gaan naar opvolgers van onder meer de Mitsubishi Colt die om kostenredenen in Thailand geproduceerd gaat worden.

t

De werkgroep vindt dat jammer, blijkt uit een opmerking tegen de Limburger. ‘Wij hadden er op gerekend dat we meteen aan de slag konden, maar Mitsubishi zegt dat dat niet was afgesproken’, zegt vakbondsbestuurder Suat Koetloe van De Unie die binnen twee weken duidelijkheid verwacht.

Volgens NedCar-directeur Joost Govaart moet eerst duidelijk zijn wat de eigen aandeelhouder wil voordat naar andere opdrachtgevers wordt gezocht. ‘Mitsubishi is de belangrijkste levensader van NedCar, mocht die afhaken, dan moeten we op dat moment vervolgstappen nemen.’

Lees ook:NedCar mag op zoek naar nieuwe klanten
Lees ook:VDL en BMW redden NedCar
Lees ook:Update D Day voor NedCar: fabriek in Born dicht
Lees ook:Personeel NedCar legt werk weer stil
Lees ook:Verkoop NedCar zet Mitsubishi Motors op verlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.