D Day voor Organon dag later

Vandaag had het D Day moeten zijn voor MSD, het voormalige Organon. Na maanden van overleg had er meer bekend moeten worden over de toekomst van het farmaciebedrijf. Maar er is nog een dag langer nodig voordat het voor de medewerkers duidelijk wordt wat er gaat gebeuren.

Wordt het het Japanse Takeda of het Nederlandse Pantarhei Bioscience dat, zoals gisteren bleek, het overgrote deel van Organon wil overnemen.

t

Takeda had al eerder interesse en tot afgelopen vrijdag was de verwachting dat de Japanners 700 van de onderzoekers zouden overnemen. Dit is op losse schroeven komen te staan na de mededeling van vandaag dat Pantarhei een voorstel heeft gedaan aan Merck om het overgrote deel van Organon over te nemen. Het biotechbedrijf zou de zelfs al financiers achter zich hebben.

De overname door Takeda of Pantarhei is de redding voor de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling. Op de productieafdeling is dat anders, daar worden 975 banen geschrapt. Het merendeel daarvan is al gerealiseerd door een efficientiëprogramma waarmee 30 procent op de kosten wordt bespaard.

Eerder op de dag besteedde Radio 1 aandacht aan Organon met een reportage over hoe de onderzoekers van MSD deze beslissende dagen beleven. Klik hier om de audio te beluisteren.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Pantarhei wil R&D Organon overnemen
Lees ook:R&D-banen Organon mogelijk gered (video)
Lees ook:Organon ten prooi aan hoge winst per aandeel
Lees ook:Banenbehoud Organon
Lees ook:Kort geding Organon niet van de baan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.