R&D-banen Organon mogelijk gered (video)

Zo’n 700 onderzoekers van MSD, het voormalige Organon, hoeven niet langer meer voor hun baan te vrezen. Hun banen zouden veilig zijn omdat het Japanse Takeda de R&D-activiteiten overneemt. Dat melden Omroep Brabant en het Brabants Dagblad.

De krant is nogal stellig in de berichtgeving dat het grootse farmaciebedrijf van Japans de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling van de Amerikaanse moeder Merck overneemt. Er zou in de Verenigde Staten zelfs al een contract zijn getekend.

Met de overname zou het merendeel van de 1.000 arbeidsplaatsen op de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling zijn gered. Op de productieafdeling is dat anders, daar worden 975 banen geschrapt. Het merendeel daarvan is al gerealiseerd door een efficientiëprogramma waarmee 30 procent op de kosten wordt bespaard.

Het Duitse Bayern dat aanvankelijk ook interesse had, zou inmiddels zijn afgehaakt. Zoals het IndustrieBlog eerder al meldde, wordt er begin volgende week een definitieve bekendmaking verwacht.

Wekelijks vraagt het personeel aandacht voor MSD door een wandeling door Oss te maken die steevast bij het gemeentehuis eindig. Vorige week werd dat voor de honderdste keer gedaan.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:D Day voor Organon dag later
Lees ook:Organon hoeft niet dicht – filmpje
Lees ook:Beslissing Organon nabij
Lees ook:Organon over Plan B geïnformeerd (audio)
Lees ook:Organon ten prooi aan hoge winst per aandeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.