Eerste Chinese auto’s worden in Europa gemaakt

Great Wall Motor opent vandaag een geheel nieuwe fabriek in Bulgarije. Daarmee is het bedrijf de eerste Chinese fabrikant die in Europa voor de Europese mark auto’s gaat produceren. Dit bericht RTLZ.

Binnenkort rollen er twee modellen van de lopende band: de Voleex C10 stadsauto en de Steed 5 pick up met prijzen die liggen tussen de 8200 en 12.800 euro.

Er komen dit jaar nog drie modellen bij. Het totale gamma moet uiteindelijk uitgroeien tot 10 modellen in 2016.

Om te beginnen worden er per jaar 4.000 auto’s geassembleerd van onderdelen die uit China komen. Bij een groeiende vraag kunnen er per jaar 50.000 auto’s van de lopende band rollen.

Great Wall Motor heeft nu nog als enige Chinese fabrikant toestemming heeft om meerdere modellen in de hele EU te verkopen. Sinds 2006 verkoopt het bedrijf al auto’s in Italië.

Ook andere Chinese fabrikanten zijn al in Europa actief, produceren ze er nog niet. Zo kocht Geely het Zweedse Volvo Cars in 2010 en heeft het bedrijf plannen om in Groot-Brittannië voor een concurrerende prijs van zo’n 12.000 euro een sedan op de markt te brengen.

Chery Automobile, de grootste Chinese autoproducent, kocht eind vorig jaar een fabriek van Fiat op Sicilië en wil begin volgend jaar het eigen Europese merk, de Qoros ontwikkelen.

Lees ook:Mercedes produceert in Hongarije
Lees ook:Miljardeninvestering Volvo
Lees ook:NedCar mist opvolger Colt
Lees ook:NedCar gaat eerder Mini’s voor BMW maken
Lees ook:Apple toeleverancier Foxconn investeert in verdubbeling productiecapaciteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.