Orders Duitse industrie groeien boven verwachting

Het aantal Duitse industriële orders is toegenomen. Dit  bericht Trouw.

Uit cijfers van het Duitse ministerie van Economische Zaken blijkt dat de productieorders in maart met 2,2 procent zijn toegenomen vergeleken met een maand eerder.

Economen rekenden vooraf op een groei met 0,5 procent.

In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar nam het aantal orders dat de Duitse fabrieken kregen wel minder. Toen was de daling 2,9 procent. In februari bedroeg het gat met vorig jaar nog 4,5 procent, aldus Trouw.

‘Eindelijk wat goed nieuws’, is de reactie van econoom Carsten Brzeski van ING in de krant. Volgens hem is de ontwikkeling in de Duitse industrie tekenend voor het Europese dilemma. ‘Terwijl iedereen praat over groei, of het gebrek daaraan, houdt de vraag naar made in Germany aan.’

Breski zegt wel dat de industriële vraag vooral uit Duitsland zelf komt en van landen buiten de eurozone. Hij vraag zich af of de Duitse motor nog lang op niet-eurobenzine kan lopen.

Inkopersmanagersindex

Het IndustrieBlog meldde eerder dat de Duitse inkopersmanagersindex in april daalde tot 46,2 tegen 48,4 een maand eerder. De index is een vooruitblik gebaseerd op de verwachting van inkopers. Een cijfer van boven de 50 duidt op groei, daaronder op krimp.

Lees ook:Duitse industrie-orders in de lift
Lees ook:Stijging orders en productie Duitse industrie
Lees ook:Ordergroei Duitse industrie boven verwachting
Lees ook:Orders Duitse industrie weer in de min
Lees ook:Verdubbeling Duitse vraag naar metaalmachines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.