DHV-dochter ontwerpt ‘s werelds grootste luchthaven in China

‘s Werelds grootste luchthaven, vier keer Schiphol en met een oppervlakte zo groot als de stad Amsterdam. Daarvoor tekent NACO Netherlands Airport Consultants. De DHV-dochter won de internationale wedstrijd voor de nieuwe luchthaven die nabij de Chinese hoofdstad Peking moet verrijzen.

Met 80 miljoen passagiers die jaarlijks van en naar de Beijing vliegen zit de bestaande luchthaven tegen de grenzen van z’n capaciteit. De acht start- en landingsbanen van het nieuwe Beijing New International Airport bieden ruimte aan 130 miljoen reizigers per jaar.

DHV-topman Bertrand van Ee toonde zich tegen RTL Z verheugd over de opdracht. ‘In de prijsvraag, waaraan de absolute top van internationale luchthavenconsultants meedeed, heeft NACO de gouden medaille gewonnen. Nederland laat zien wereldwijd koploper te zijn op dit gebied’, aldus Van Ee.

Foto: Terminal van de bestaande luchthaven in Peking (beeld: HLN)

Lees ook:Centraal Station Rotterdam klaar voor (her)opening
Lees ook:Chinese verkoop Inalfa zo goed als definitief
Lees ook:Eerste order voor megaschip Dockwise
Lees ook:Imtech verlaagt energieverbruik Audi
Lees ook:Russische megaorder voor Boskalis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.