Strijd om Draka gestreden

Na een heftige overnamestrijd, die met name werd aangewakkerd door de interesse van het Chinese Xinmao in Draka, is de strijd om de Nederlandse kabelaar nu gestreden. Met 99 procent van de aandelen in handen is Draka volledig eigendom van het Italiaanse Prysmian. Daarmee verdwijnt ook de beursnotering van het Nederlandse kabelbedrijf. Op 6 april worden de Draka-aandelen voor het laatst verhandeld op de Amsterdamse beurs.

Lange tijd werd verondersteld dat Xinmao Draka zou overnemen, om welke reden het hedgefonds Centaurus nog een korte tijd een belang in het bedrijf nam. Xinmao wachtte ruim een week voordat bekend werd gemaakt dat het concern niet in staat was om het bod daadwerkelijk op Draka uit te kunnen brengen. Een laatst mogelijke financier bleek al eind december afgehaakt. Desalniettemin wachtte de Chinezen nog acht dagen voordat ze hun bod introkken terwijl beleggers er van uitgingen dat het bod van Xinmao een reële kans maakte.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Draka in de lift
Lees ook:Xinmao jokte over Draka
Lees ook:Prysmian-deal Draka bijna rond
Lees ook:Xinmao geeft strijd om gefuseerde Prysmian/Draka niet op
Lees ook:Kogel is voor Draka door de kerk – filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.