Na Draka zullen er nog veel volgen

De groei van de Chinese economie heeft vorig jaar de fusies en overnames tot recordhoogte omhoog gestuwd. In 2010 steeg het aantal fusies en overnames met 16 procent tot 4251, de waarde daarvan nam zelfs met 27 procent toe tot 200 miljard Amerikaanse dollar. Dit blijkt uit een analyse van PwC.

Buitenlandse fusies en overnames door Chinese bedrijven stegen vorig jaar met dertig procent tot 188 transacties. Tegen 144 in 2009. De waarde nam toe van 30 miljard dollar naar 38 miljard dollar.

Als gevolg van deze ontwikkelingen worden ook steeds meer Nederlandse bedrijven interessant voor Chinese overnames. Recent bleek dit al uit het bod van Xinmao op de Nederlandse kabelaar Draka. Maar ook uit de acquisitie van DSM Anti-Infectives door Sinochem, de acquisitie van Hyva door Unitas Capital en de aangekondigde acquisitie van Duracar.

‘Niet alleen marktaandeel, maar toegang tot kennis en technologie is een drijfveer voor Chinese bedrijven. Met onze kennis zijn ze in staat zich te profileren in een steeds meer op duurzaamheid en kwaliteit gerichte economie in China,’ aldus Jeroen Boonacker, hoofd van PwC’s China Desk.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Meeste overnames en fusies in industrie
Lees ook:Industrie groeit: economie stokt
Lees ook:Gevecht om Draka nog niet gestreden
Lees ook:AkzoNobel werkt aan Chinese groeistrategie
Lees ook:Booming Chinese markt biedt Nederlandse bedrijven kansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.