Containergroei overtroeft economie

Nadat het Havenbedrijf Rotterdam eind 2010 met jubelcijfers kwam over de containeroverslag, blijkt er aan de boost in containervolumes nog geen einde te komen.

Sterker nog, het aantal containers dat in de Rotterdamse haven wordt afgehandeld zal de economische groei overtreffen. Dit stelt Nils Andersen, ceo van het Deense energie- en transportconcern AP Moller-Maersk. Hij voorziet dat  containervolumes voor langere tijd blijven groeien dan het wereldwijde BBP. Met name door de uitbreiding van productiefaciliteiten en de toenemende koopkracht.

Volgens hem zal de de outsourcing naar China en andere Aziatische landen voortduren, waardoor de wereldhandel blijft groeien. Dit is in lijn met berichten op het IndustrieBlog waar onder meer uit blijkt dat de rol van China in de Rotterdamse haven steeds groter wordt.

Lees ook:Chinese opmars in Rotterdamse haven
Lees ook:Rotterdamse haven overwint crisis – filmpjes
Lees ook:Chinezen profiteren van groei ECT
Lees ook:‘Kwaliteit Chinese toeleveranciers niet onderschatten’
Lees ook:Rotterdamse haven ‘lonkt’ naar recordjaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.