Xinmao geeft strijd om gefuseerde Prysmian/Draka niet op

Terwijl de financieel topman van Prysmian, Pier Francesco Facchini, afgelopen week tegen de verzamelde pers nog liet weten geen nieuw bod van Xinmao op de Nederlandse kabelaar Draka te verwachten, bevestigen anonieme bronnen het eerdere bericht op het Technologieblog dat het Chinese concern aast op het grootste kabelbedrijf ter wereld dat ontstaat als Prysmian en Draka zijn gefuseerd.

Op één van de vestigingen van Draka bevestigen goed ingewijden dat Xinmao rustig afwacht totdat de Draka-overname rond is om daarna weer stappen te ondernemen het gefuseerde concern alsnog in te lijven. Xinmao heeft zich inmiddels – als gevolg van tijdsdruk – teruggetrokken uit de strijd om Draka. Prysmian-topman Valerio Battista zei in een interview met de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 ore dat het Chinese bedrijf te klein is voor een overname van een dergelijke omvang. Hij liet bij die gelegenheid ook weten de overname snel af te willen ronden en voorspelt een fusiewinst die rond de 100 miljoen euro ligt.

Lees ook:Overname Draka levert Prysmian 100 miljoen op
Lees ook:Geen concurrerend bod op Draka
Lees ook:Geen hoger bod op Draka
Lees ook:Prysmian-deal Draka bijna rond
Lees ook:D day voor Draka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.